23 Mart 2018 Cuma

Erken Rezervasyon Nedir.

Erken rezervasyon denilince aklımıza otele daha erken rezervasyon yaptırdığımız için daha az ücret ödeyeceğimiz gelir. Bu doğrudur ancak bu erken rezervasyonları aralık ayından mayıs ayına kadar duyarız. Peki bu nedir?
Erken rezervasyonların dönemleri vardır. 1. dönem 2. 3. 4. 5. dönem.
Tahmin edileceği gibi en avantajlı dönem 1. dönemdir ve aralık ayında başlar. Her dönem ortalama 30-40 gün sürer ve mayıs ayı sonunda biter. Erken rezervasyon indirimleri neye göre belirlenir. Bildiğiniz gibi acenteler fiyatlarını yayınladığında 50% 40% 30% indirim diye yayınlarlar ve satışa çıkarırlar. Bu acentenin otel ile yaptığı anlaşma ile alakalıdır.
Örneğin otel acente ile  kişi başı satış fiyatını 100 TL den anlaşır ve derki bana aralık ayıda rezervasyon gönderirsen 50% indirim yaparım ocak ayında gönderirsen 40% indirim yaparım. Yani bana ne kadar önce ödeme yaparsan o kadar uygun fiyat alırsın. Otel ile acente arasında olan hesaplar çok karışıktır. Burada olayı biraz anlaşılabilir yapmaya çalıştım.
Sonuç olarak aralık ayında rezervasyon yaptığımızda tatilimizi uygun fiyata almış oluruz. Aralık ayında tatilimiz için 35% indirim ile otele 2500 TL ödediğimizi varsayalım mart ayına geldiğimizde fiyat hala 2500 TL ise bunun sebebi otelin az rezervasyon alıyor olması olabilir. Mart ayında bu fiyat 3250 TL civarına geldiyse bu otel rağbet görüyor ve otele ilgi var diye anlayabiliriz.
Ne yapıyoruz ? Rezervasyonlarımızı aralık, ocak ayları gibi yaptırıyoruz.
Sorusu olan.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder