25 Mart 2018 Pazar

Karostas Cietums Letonya

SIRADIŞI VE İLGİNÇ OTELLER
Karostas Cietums
Letonya
Karostas Cietums Hotel  1890’lı yılların sonunda bir hapishane olarak inşa edilmiş ve Sovyetler birliği döneminde son derece stratejik bir konuma sahipmiş. Hiçbir mahkumun firar etmeyi başaramadığı hapishane 1997 yılına kadar askerlerin kontrolünde kalmış. Hapishanenin tarihini, stratejik önemini ve hikayelerini anlatmak için bir çok tarih kitabını karıştırmak gerekiyor.

Karostas Cietums Hotel açıldığı günden bu yana misafirlerinin yaşamlarına hapishane dönemindeki gibi baskı yaparak ve özgür iradelerini kırarak birer gerçek mahkum gibi davranıyor. Otele girişinizde önünüze bir sözleşme geliyor, bu sözleşmeyi kabul etmeden maalesef otelde konaklamanıza izin verilmiyor. Alacağınız hizmet hakkında kesin bir bilgiye ulaşamıyorsunuz ancak kahvaltı, sert bir yatak, ince bir battaniye konsept içersinde bulunuyor. 20’nin üzerinde hücresi ( odası) bulunan tesis 1 Mayıs ila 30 Eylül tarihleri arasında hizmet veriyor. Fazla karamsarlığa gerek yok, odanızda minibar, sınırlı oda servisi, tesis içerisinde Bar, spor salonu ve eğlence aktiviteleri bulunuyor. Sovyet dönemine ait özel menülerden de faydalanabilirsiniz.

Tesis aynı zamanda Avrupa’nın tek turistlere açık olan askeriye hapishanesi olma özelliğine sahip. Hapishanenin bir kısmı müzeye çevrilmiş ve belirli saatlerde rehber eşliğinde müzeyi gezip, mahkumların yaşamları hakkında bilgiler alabiliyorsunuz.

Eğlenceler arasında “Sovyetler Birliğinden Kaçış, hapishanden Kaçış” gibi aktiviteler düzenlenmiş. Grup halinde hareket edilip arkada kimseyi bırakmadan sonuca ulaşmanız gerekiyor. Son derece eğlenceli görünen bu aktiviteleri yaşamak için Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bu oteli ziyaret eden gruplar var. Her aktivite burada ücretli olarak sunuluyor. Aktivitelerin fiyatı 4€ ila 12€ arasında değişiyor. Bu otelde konaklamayı düşünüyorsanız önceden rezervasyon şartı var. Grup halinde konaklamalar için ise en az 1 ay öncesinden irtibat kurmanız gerekmekte. Bu ilginç otelde bende konaklamalıyım diye düşünüyorsanız, gecelik yaklaşık kişi başı 17 € ödemeniz gerekmekte. Tüm öğünleri ve aktiviteleri dahil ettiğinizde ise yaklaşık 50 € yeterli olacaktır.

DAHA FAZLA BİLGİ, RESİM VE FİYATLAR İÇİN ŞİMDİ ARAYIN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder