25 Mart 2018 Pazar

KAPSÜL OTELLER JAPONYA

SIRADIŞI VE İLGİNÇ OTELLER
KAPSÜL OTELLER
JAPONYA

Japonya’da çok sık rastlayacağınız kapsül oteller ülkemizde fazla tanınmıyor. İlk kapsül otel 1979 yılına Japonya’da hizmete girmiş ve zamanla gördüğü talep ile çoğalıp kaliteli hizmetlere doğru yönelmişler. Kapsül Otellerin oda mimarisi içersine girip yatacağınız şekilde tasarlanmış. Kapsüllerin büyüklüğü ise yaklaşık 2 m2, ila 4 m2 arasında değişiyor. Bir kapsülün içersinde ayakta durmanız genelde mümkün olmuyor, kapsülünüzün içersine emekleyerek girip yatmanız gerekmekte. Nasıl ki otellerin bazı kuralları varsa kapsül otellerinde kuralları var. Öncelikle bir kapsül otelde konaklamak için yetişkin olmanız gerekiyor. Ailece şöyle bir kaç gün kalalım diye düşünüyorsanız maalesef çocuklarınızın bu otellerde konaklamasına birçok otel izin vermiyor. O zaman eşimle gider birkaç gün kalırım diye düşünebilirsiniz ve yine maalesef, her kapsül sade bir kişilik olduğu için böyle bir olasılıkta yok. Erkek ve bayanlar için farklı katlar oluşturulmuş, aynı katta kalmak mümkün olmuyor. Bazı oteller sade bayanlara bazıları ise sade erkeklere hizmet veriyor ya da farklı kat oluyor. Peki, bizde bu kurallara uyarız, o zaman beş günlük rezervasyonumuzu yaptıralım Japonya’ya vardığımızda birde otel aramakla uğraşmayalım. Yine maalesef, kapsül otellere en fazla bir gün rezervasyon yapabilirsiniz hatta rezervasyonlar saatlik oluyor. Havaalanı kapsül otellerde bu süre 9 saat olurken şehir merkezlerinde 20 saate kadar çıkabiliyor. Rezervasyonunuzu genelde her gün ya da belirli saat periyotlarında yenilemeniz gerekmekte.

Resepsiyondan anahtarınızı aldıktan sonra genel alanlara girerken ayakkabılarınızı ve valizinizi sizler için ayrılmış dolaplara kilitleyip kapsülünüze gidebilirsiniz. Genel alanlarda ayakkabı ile dolaşmaya müsaade edilmiyor. size verilen terlikleri giymeniz gerekmekte. Tek tip pijamalarda işletme tarafından sağlanıyor. Havlu ve bornoz bazı kapsül otellerde ücrete dahil olurken bazılarında ise ek ücret karşılığında temin edilebiliyor. Tuvalet ve banyolar ortak kullanım alanları içerisinde yer alıyor. Kahvaltı hizmeti her kapsül otelde bulunmuyor ve kahvaltı genellikle ekstra ücrete tabii. Lobby de genelde rahat oturabileceğiniz tekli koltuklar bulunuyor isterseniz perdelerinizi çekip bu koltuklarda televizyon izleyebiliyorsunuz. Şehir merkezlerinde birçok Spa kapsül otel bulunuyor ve genelde son derece modern iç mimariye sahipler ve kusursuz Spa hizmetlerinden yararlanma olanağı sunuyorlar. Günübirlik havuz kullanımı içinde aslında ideal.

Neden böyle bir otelde konaklamak isteyeyim, diye düşünebilirsiniz tabii. Japonya’ya seyahat eden turistler sade merak ettikleri için bu otellerde bir günde olsa kalmak istiyorlarmış. Japonya’da konaklama ücretlerinin yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, kapsül oteller iyi bir fiyat alternatifi oluşturuyor. Şehir merkezlerinde 25 Usd ile 45 Usd arası kapsüller bulabilirsiniz. Havaalanında uçağınız rötar yaptı ise 9 saat kullanabileceğiniz kapsül için yaklaşık 120 Usd ödemeniz gerekebilir.

TOKYO'DAKİ OTEL FİYATLARINI GÖRÜN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder