24 Mart 2018 Cumartesi

Bolivya Uyuni Otelleri

Sıra Dışı ve İlginç Oteller.

Hotel de Sal Luna Salada - 30 oda
Hotel de Sal Cristal Samaña - 54 oda

Hotel Palacio de Sal – 24 oda 


Bolivyada bulunan bu üç Otel, Uyuni şehrinin 625 kişilik nufusuna sahip olan Colchani kasabasında yer almakta. Bu bölgede 10.582 km² alanıyla Dünya'nın en büyük tuz madenlerinden biri bulunmakta.

Bu üç otel ise tam bu tuz madeninin yakınlarına inşaa edilmiş. Bu Otelleri ilginç ve sıra dışı listemize eklemiş olmamızın sebebi ise, Otellerin tamamen Tuz bloklarından oluşuyor olması. Otellerin odaları ve genel alanları tuz tuğlalarlan inşa edilmiş. Hatta tuz tuğlalarla tasarlanmış olan mobilyalara sahipler ve yine tuz blokları kullanılarak dekore edilmişler. Bölgede bulunan bu üç tesisin toplam oda sayısı 108 ve yaklaşık olarak 280 yatak kapasitesine sahip.

Tuz madeni manzaralı odaların fiyatları diğer odalara göre biraz daha yüksek. 25 m2 standart bir odada konaklamak isterseniz yaklaşık 80 USD, yok ben tuz madeni manzaralı 75 m2 bir suit tercih ederim derseniz, o zaman 300 USD yi gözden çıkarmalısınız. Bu fiyatlara kahvaltı dahil. Öğle ve Akşam yemekleri yöresel And Dağları Mutfağından oluşmakta. Lama, kuzu ve tavuk eti gibi çeşitli ve tuzlu bir menü seçeneği var.


Peki bu tuz bloklarından inşa edilmiş ve şehir merkezinin dışında kalan bu oteller neden tercih edilmeli? Günümüzde tuz odaları, tuz mağraları tedavi için tercih edilmeye başladı, ve çeşitli hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Ziyaret sebeplerinden en önemlisi bu olabilir. Bunun yanı sıra Colchani kasabasının etrafında görülecek yerlerde var tabi. Bu bölgeyi ziyaret etme sebepleri ise şöyle sıralanabilir;

·         Gölün kenarından ilerleyerek, 100 yaşın üzerinde olan eski ve terk edilmiş Tren mezarlığını ziyaret edebilirsiniz.
·         Colchani'deki tuz çıkarma istasyonunu gezebilir, nasıl tuz çıkarıldığını görebilir ve hatta deneyebilirsiniz.
·         Tuz gölünün kenarındaki tuzdan yapılmış Otellerin keyfini çıkartabilirsiniz.
·         Yakınlarda bulunan mağaralarda 3000 yıllık mumyaları ve çevredeki flamingo kuşlarını yakından görebilirsiniz.

·         4300 metre yüksekte bulunan sıcak su kaynaklarını, yeşil gölleri ve tuz üzerinde yürüyüş gibi farklı turlara katılabilirsiniz.
Uyuni şehrindeki otel fiyatlarını inceleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder