24 Mart 2018 Cumartesi

Bolivya Uyuni Otelleri

Sıra Dışı ve İlginç Oteller.

Hotel de Sal Luna Salada - 30 oda
Hotel de Sal Cristal Samaña - 54 oda

Hotel Palacio de Sal – 24 oda 


Bolivyada bulunan bu üç Otel, Uyuni şehrinin 625 kişilik nufusuna sahip olan Colchani kasabasında yer almakta. Bu bölgede 10.582 km² alanıyla Dünya'nın en büyük tuz madenlerinden biri bulunmakta.

Bu üç otel ise tam bu tuz madeninin yakınlarına inşaa edilmiş. Bu Otelleri ilginç ve sıra dışı listemize eklemiş olmamızın sebebi ise, Otellerin tamamen Tuz bloklarından oluşuyor olması. Otellerin odaları ve genel alanları tuz tuğlalarlan inşa edilmiş. Hatta tuz tuğlalarla tasarlanmış olan mobilyalara sahipler ve yine tuz blokları kullanılarak dekore edilmişler. Bölgede bulunan bu üç tesisin toplam oda sayısı 108 ve yaklaşık olarak 280 yatak kapasitesine sahip.

Tuz madeni manzaralı odaların fiyatları diğer odalara göre biraz daha yüksek. 25 m2 standart bir odada konaklamak isterseniz yaklaşık 80 USD, yok ben tuz madeni manzaralı 75 m2 bir suit tercih ederim derseniz, o zaman 300 USD yi gözden çıkarmalısınız. Bu fiyatlara kahvaltı dahil. Öğle ve Akşam yemekleri yöresel And Dağları Mutfağından oluşmakta. Lama, kuzu ve tavuk eti gibi çeşitli ve tuzlu bir menü seçeneği var.


Peki bu tuz bloklarından inşa edilmiş ve şehir merkezinin dışında kalan bu oteller neden tercih edilmeli? Günümüzde tuz odaları, tuz mağraları tedavi için tercih edilmeye başladı, ve çeşitli hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Ziyaret sebeplerinden en önemlisi bu olabilir. Bunun yanı sıra Colchani kasabasının etrafında görülecek yerlerde var tabi. Bu bölgeyi ziyaret etme sebepleri ise şöyle sıralanabilir;

·         Gölün kenarından ilerleyerek, 100 yaşın üzerinde olan eski ve terk edilmiş Tren mezarlığını ziyaret edebilirsiniz.
·         Colchani'deki tuz çıkarma istasyonunu gezebilir, nasıl tuz çıkarıldığını görebilir ve hatta deneyebilirsiniz.
·         Tuz gölünün kenarındaki tuzdan yapılmış Otellerin keyfini çıkartabilirsiniz.
·         Yakınlarda bulunan mağaralarda 3000 yıllık mumyaları ve çevredeki flamingo kuşlarını yakından görebilirsiniz.

·         4300 metre yüksekte bulunan sıcak su kaynaklarını, yeşil gölleri ve tuz üzerinde yürüyüş gibi farklı turlara katılabilirsiniz.
Uyuni şehrindeki otel fiyatlarını inceleyin.

Ariau Amazon Towers

Sıra Dışı ve İlginç Oteller
Ariaú Amazon Towers 

Brezilya
Ariaú Amazon Towers,  Amazon Ormanı içersinde, Brezilyada bulunan Ariaú nehrinin kenarında ahşap yapılı ekolojik bir tesis. Eşi benzeri olmayan doğal güzelliğe, zarar vermeden konforu sunmaya çalışan tesis, son derecede başarılı olmuş ve ün salmayı başarmış. Manaus'a 47 km uzaklıkta bulunan otel, Amazon Yağmur Ormanları'nın ortasında doğayla iç içe olmanın keyfini sunmakta.
Orman boyunca uzanan 8 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip olan tesis çeşitli dinlence seçeneklerine de sahip. Yürüyüş parkurlarında doğa ile iç içe sakin bir yürüyüş yapmayı planlıyorsanız, unutmayın ki Amazon ormanında bir yürüyüşe çıkıyorsunuz. Amazon ormanları yaklaşık beş buçuk milyon kilometrekarelik bir alanı kaplar. Amazon Ormanları içerisinde 40.000 ağaç çeşidi, 2.000 kuş çeşidi ve memeli hayvan, 2.200 balık çeşidi ile 128,843 çeşit omurgasız hayvan bulunuyor. Bu sebeple gezi parkurlarında Maymunlar, sincaplar, papağanlar, parkurun altında yüzen Timsahlar ve Amazon ormanlarında yaşayan bir çok hayvan ile karşılaşmanız çok yüksek. Civarda yaşayan bazı hayvanlar buraya gelen misafirler tarafından beslendiği için insanlara yaklaşmaktan çekinmiyor.
Toplamda 280 odası bulunan tesiste konaklayabileceğiniz en uygun oda tipi gecelik 400 Usd, 35m yükseklikte bir ağaç üzerine inşa edilmiş “Tarzan Suite” için ise gecelik 1100 Usd ödemeniz gerekeçek.

Misafirlerin beklentilerinin farkında olan Otel işletmesi, Rezervasyon esnasında size 4 değişik konaklama paketi sunuyor. Örneğin 3 gece 4 günlük bir paket aldığınızda sizi şunlar bekliyor; Hava limanına indikten sonra Manaus limanına doğru yola çıkıyorsunuz, buradan tekne ile Otelinize geliyorsunuz. Akşam yemeğinizi yedikten sonra dinlene bilirsiniz. Ertesi gün programınız başlıyor ve ayrılacağınız güne kadar sizi bekleyen aktivitelere katılıyorsunuz. Amazon Ormanlarında yürüyüş, Motorlu kano ile nehirde keşif turu. Yerli evleri ziyareti. Gece timsah gözetleme turu, yerli usulü pirana avı. Gün doğuşunu ve bölgenin kuşlarını gözetleme turu,  maymun ormanı ziyareti. Paketlerinize ilave olarak rehberler eşliğinde Amazonda hayatta kalma, Yunus balıkları ile yüzme, Nehir turları gibi opsiyonel seçenekleride dahil edebiliyorsunuz. Sunulan diğer olanaklar arasında ek ücret karşılığı golf arabası, helikopter, kano ve yat gezisi sayılabilir. Birçok ünlü isimleri ağırlayan Ariaú Amazon Towers macera tutkunları için iyi bir seçim gibi görünüyor.

BU OTEL HAKKINDA DAHA GENİŞ BİLGİ ALIN VE GÜNCEL FİYATLARA BAKIN


23 Mart 2018 Cuma

Yurt Dışından Otel Rezervasyonu Nasıl Yapılır.

Yurt dışı fiyatlarına nasıl otel rezervasyonu yapılır.

Otellerin yurt dışında daha ucuza satılıyor olmasının birçok sebebi var. Bu konulara şimdi değinmeyeceğim. Kısaca şunu söyleyebiliriz, acenteler ile yapılan anlaşmalar otel fiyatlarını belirler. Daha önceleri yabancı turistler Türkiye'deki otellerde daha ucuz fiyatlara konaklıyorlardı. Artık fiyatlar hemen hemen aynı seviyelerde, hatta Türkiye'den rezervasyon yaptığınızda daha uygun fiyatlar bile alabiliyorsunuz. Bu dönem dönem değişebiliyor. Fiyatlar genelde 4 bölgeye ayrılıyor, iç pazar, Rus pazarı, Avrupa pazarı ve orta doğu pazarı olarak. En yüksek fiyatı genelde orta doğu pazarı öder, sonrasında diğer 3 pazar. Peki siz Avrupa fiyatlarına konaklayabilirmisiniz. Bu otelin insiyatifinde olan bir durum. Girişte sizden pasaport talep edebilirler. yani biraz risk almış olursunuz.
Şimdi gelelim otel rezervasyonu için nasıl yurt dışı fiyatları alabileceğimize.
Aşağıdaki arama motorundan istediğiniz bölge yada otel adını girerek arama yapın.
Arama yaptıktan sonra açılan sayfada dil değiştirin. Örneğin Almanca seçtiğinizde Almaya fiyatlarını göreceksiniz. İngilizce seçtiğinizde İngiltere fiyatlarını. Para birimini TL olarak bırakın. Böylelikle istediğiniz yurtdışı rezervasyon fiyatlarınla karşılaştırma yapabilirsiniz.

YURTDIŞI OTEL FİYATLARINI İNCELEYİN


En İyi Otel fiyatı nasıl Alınır

Tatil için en iyi otel fiyatlarını nasıl alırım. Bu tabikide hepimizin istedeği bir durum. Kimse aldatılmak istemez. Bu aslında çok basit. Türkiyede yaşıyorsanız, iç pazar fiyatlarından rezervasyon yapabilirsiniz. En iyi fiyatı aldığımızdan emin olmak için izleyeceğimiz adımlar çok basit.

  1. Konaklamak istediğiniz oteli seçin.
  2. Otele telefon açıp fiyatı öğrenin. Otel hakkında bir kaç soru sorun ve hangi acenteler ile çalıştıklarını sorun. Fiyatta indirim yapıyorlarsa ödeme şekillerini öğrenin ve değerlendirip arayabileceğinizi söyleyin.
  3. Acentelerden fiyat sorgulayın ve ödeme koşullarını öğrenin.
  4. Fiyat karşılaştırma sitelerinde fiyatları karşılaştırın.
  5. Fiyat, iptal sigortası ve ödeme seçeneklerinin size nereden cazip geldiğini tespit edin.
KONAKLAMAK İSTEDİĞİNİZ OTEL VEYA BÖLGE İLE BAŞLAYIN.



Erken Rezervasyon Nedir.

Erken rezervasyon denilince aklımıza otele daha erken rezervasyon yaptırdığımız için daha az ücret ödeyeceğimiz gelir. Bu doğrudur ancak bu erken rezervasyonları aralık ayından mayıs ayına kadar duyarız. Peki bu nedir?
Erken rezervasyonların dönemleri vardır. 1. dönem 2. 3. 4. 5. dönem.
Tahmin edileceği gibi en avantajlı dönem 1. dönemdir ve aralık ayında başlar. Her dönem ortalama 30-40 gün sürer ve mayıs ayı sonunda biter. Erken rezervasyon indirimleri neye göre belirlenir. Bildiğiniz gibi acenteler fiyatlarını yayınladığında 50% 40% 30% indirim diye yayınlarlar ve satışa çıkarırlar. Bu acentenin otel ile yaptığı anlaşma ile alakalıdır.
Örneğin otel acente ile  kişi başı satış fiyatını 100 TL den anlaşır ve derki bana aralık ayıda rezervasyon gönderirsen 50% indirim yaparım ocak ayında gönderirsen 40% indirim yaparım. Yani bana ne kadar önce ödeme yaparsan o kadar uygun fiyat alırsın. Otel ile acente arasında olan hesaplar çok karışıktır. Burada olayı biraz anlaşılabilir yapmaya çalıştım.
Sonuç olarak aralık ayında rezervasyon yaptığımızda tatilimizi uygun fiyata almış oluruz. Aralık ayında tatilimiz için 35% indirim ile otele 2500 TL ödediğimizi varsayalım mart ayına geldiğimizde fiyat hala 2500 TL ise bunun sebebi otelin az rezervasyon alıyor olması olabilir. Mart ayında bu fiyat 3250 TL civarına geldiyse bu otel rağbet görüyor ve otele ilgi var diye anlayabiliriz.
Ne yapıyoruz ? Rezervasyonlarımızı aralık, ocak ayları gibi yaptırıyoruz.
Sorusu olan.


Hangi Oteli Seçmeliyim

Başınızmı döndü otel aramaktan. Bu son derece normal. Nihayetinde hepimiz bir sene boyunca çalışıyoruz ve güzel bir tatili hak ediyoruz. Güzel bir tatil için güzel bir otele karar vermemiz gerekir. İşte tam burada stres başlıyor ve internette otel aramaktan başımız dönüyor.
öncelikle nekadar harcamak istediğimizi belirleyip fiyatlara göre filtreleme yapmalıyız. Bütçeyi biraz daha arttırayım bakalım başka neler var dediğinizde, daha farklı ve hoşumuza giden otelleri görmeye başlıyoruz. Tam burada kararsızlık başlıyor. Ne kadar ödemek istediğimize karar vermeden önce arama yaparsak ikilemlerin sonu gelmiyor.
Konsepte ve otelin yıldız sayısına karar vermeliyiz Herşey Dahil, Ultra Herşey Dahil, Yarım Pansiyon gibi. Burada esnekte olabilirsiniz tabi, Herşey Dahil ve Ultra Herşey beraber aratılabilir.
Bundan sonraki adımda inceleyip beğendiğiniz otelleri ve  hangi acentenin sayfasında gördüğünüzü not alın.

Oteller hakkında yapılan yorumları inceleyip beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını bakın. Yapılan yorumların intikam için yapılmış olabileceğini unutmayın. Malesef bu tür birçok yorum görürsünüz. Burada yorumları iyi analiz etmelisiniz. Ödediğiniz ücretin kaşılığını alacağınızı düşünüyorsanız doğru karar verirsiniz. 2 TL ödeyip 10 TL lik bir hizmet bekliyorsanız işiniz çok zor. Yorumlara bakarken otelleri elemeye başlayabilirsiniz.
Bundan sonrası ise elediğiniz oteller arasında karar verip nereden rezervasyon yaptıracağınıza karar vermek. Daha öncede yazdığımız  En İyi Otel Fiyatı Nasıl Alınır sayfamızı okuyunuz.
İşte bukadar. Tatil öncesi stres yapmaya hiç gerek yok


1. Bütçeyi belirlemek
2. Yıldız ve konsepte karar vermek.
3. Beğendiğiniz otelleri ve hangi acentede gördüğünüzü not alın.
4. Otel yorumlarına bakın ve otelleri eleyin.
5. Nereden rezervasyon yapacağınıza karar verin.

ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ OTELİN FİYATINI KARŞILAŞTIRIN.
Siz nasıl karar veriyorsunuz?

Tatilimiz Güzel geçecek

Tatil deneyimlerimizi paylaşıyoruz.
Üstelik üye olmadan, bir google hesabınız yeterli.