27 Mart 2018 Salı

Gili Lankanfushi Maldivler

Gili Lankanfushi Maldivler





Maldivler hakkında fazla birşey söylenemiyor, ifade şekillerinin tükendiği detinasyonlardan biridir Maldivler. Gili Lankanfushi gerek konumu gerek hizmetleri ile çok başarılı bir yer. 
Uzun bir yolculuk yapacağınız kesin ancak buna değecek.
Plajlar sanki tam sizin istediğiniz şekilde oluşmuş ve kendi özel alanlarınızmış gibi hissedersiniz. O kadar özgürsünüzdür ki kapınızın önünde buluna bisiklete atlayıp öylece gidebilirsiniz istediğiniz özgürlüğe. Yalınayak dolaşmanın keyfini sürecek kadar özgürsünüzdür. Kısacası göreceğiniz en güzel rüyalardan biri demek tam yerinde olur. Bu rüyanın tadını çıkarın. Tesis tamamen bir adanın üzerine kurulduğundan yabancı kimsede görmüyorsunuz, sizi rahatsız eden kimse yok etrafta. Size özel yardımcılarınız bu keyfi kusursuz yaşamanıza yardımcı oluyorlar. Bu muhteşem ıssız adada kendinizi özel hissetmiyorsunuz, burada siz kelimenin tam anlamıyla özelsiniz. Balayı için ömür boyu unutmayacağınız günler yaşayacaksınız. Seneler sonra dahi burayı hatırlayacaksınız. 

BU TESİS HAKKINDA DEYAYLI BİLGİ VE FİYATLARI GÖRÜN




26 Mart 2018 Pazartesi

ULTRA HERŞEY DAHİL VE HERŞEY DAHİL ARASINDAKİ FARK

ULTRA HERŞEY DAHİL VE HERŞEY DAHİL ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Ultra Herşey Dahil ve Herşey Dahil arasındaki fark hakkında birçok yazı gördüm. Maalesef sınırlı sayıda doğru açıklamalara rastladım. Yok efendim 24 saat yiyecek içecek hizmetinde şöyle olur, 3 öğün yemekte böyle olur, kahve içersen böyle, meyve suyu içersen şöyle gibi...
Hatta otele gittiğinizde bunu bir çalışana sorun, çok azı size net cevap verecektir.
Herşey Dahil, adından anlayacağınız gibi yiyecek ve içeçeklerin fiyata dahil olduğu bir konseptir. Herşey Dahil konseptinde işletme size sunduğu yiyecek ve içecek hizmetlerini yerine getirir. Bu her yiyecek ve içeceğin ücretsiz olduğu anlamında gelmez. Örneğin, genelde Herşey Dahilde Türk kahvesi ücrete dahil edilmez, ancak bu kesin net bir kural değildir. Bazı oteller bunun için ücret talep ederken bazıları ücret talep etmez. Kullanılan yiyecek ve içecek markaları genelde tanımadığınız markalardan oluşabilir. Böyle olacak diye bir şey yoktur tabi. Seçeneklerin kısıtlı olduğunu daha çok alkollü içeceklerde fark edersiniz.
Ultra Herşey Dahilde ise daha geniş seçeneğe sahipsinizdir. alkollü içeceklerde bunu zaten hemen fark edersiniz. Kullanılan markalar ise genelde bildiğiniz markalardır, ancak bu kesin ve net değildir. Oteller giderlerini genelde düşük tutmak isterler.
Her iki konseptede aslında ödediğiniz ücretin karşılığını alırsınız. Aynı bölgede 2 ayrı otel düşünün biri 2500 TL diğeri 5000 TL her ikiside Ultra Herşey Dahil. Bu 2 otelde sizce aynı yiyecek içecek hizmetini verirmi. Kesinlikle hayır. Buradaki beklentiniz aslında ödediğiniz ücretin karşılığını alıp alamayacağınız olmalı. Starbucks'ta normal bir kahveye 10 TL öderken üzeri tarçınlı kahveye 15 TL ödemek isteyip istemediğiniz gibi birşeydir.
Ultra Herşey Dahil de kesinlikle daha fazla yiyecek içecek seçeneği vardır.
Ultra Herşey Dahil ve Herşey Dahil arasındaki fark yiyecek ve içecekler ile ilgilidir.



Otelde Ütü Kullanmak

OTEL ODASINDA ÜTÜ KULLANMAK.

Otele giderken yanımızda ütü götürmelimiyiz. Otellerde ütüye izin veriliyormu.
Tabikide ütüsüz eşyalar ile gezecek değiliz. Bazı oteller odada ütü kullanmasına izin vermezler bunun 2 sebebi vardır. Biz ise bir sebebi olduğunu düşünürüz. Eşyalarımızı çamaşırhanede ütületip, otel daha fazla para kazanmak ister. Sebeplerden bir tanesi bu diyebiliriz. Bu mantıkta giden otel  işletmelerinin yorumunu size bırakıyorum.
Asıl sebep ise, genellikle tatil otellerinde insanlar ütülerinin fişini takılı unutabiliyor. Bu durum ise yangına sebebiyet verebilir. Uygulama aslında sadece bir önlem. Özellikle eski otellerde odalarda yangın alarmı bulunmuyor ve bu bir faciaya sebebiyet verebilir. Yeni tesislerde ise odalarda yangın alarmları mevcut. Bu durumda işletmeler odada ütü kullanılmasına izin verebiliyor. yangın durumunda en azından erken müdahele şansı bulunuyor.
Eski bir tesiste ise odada ütü kullanmaya izin vermek büyük risktir. Otelde değişik 100 lerce değişik insan var. Hernekadar siz dikattli olsanızda, herkes sizin gibi değil...

25 Mart 2018 Pazar

Otelde Sadece Batı Asya Erkekleri Vardı

Bu aşağıdaki yorumu İngiliz bir bayan yapmış. Oteli arayıp kötü yorumlar hakkında bilgi istedim. Misafir ilişkileri ile uzun bir telefon görüşmesi yaptık ve yapılan yorumların nasıl intikam alırcasına yazıldığını, sizlerle paylaşıyorum.

Öncelikle aşağıdaki bayanın, otele geldiğinde ekonomik oda rezervasyonu olduğunu ve ısrarla ücretsiz deniz manzaralı oda almak için 6 günlük konaklaması boyunca ısrarcı davrandığını belirtti. 6 günde 3 kez oda değiştirdiğini ve hiç birinden memnun kalmadığını, günde 2-3 kez misafir ilişkilerine gelip, ücretsiz ala carte, oda upgrade, sahilde ücretsiz cabbana, gibi isteklerde bulunduğunu söyledi. Uzun lafın kısası bu gibi kişilerin otellerin puanını nasıl etkilediğini ve bizim karar vermemizde kafamızda nasıl soru işaretleri bıraktıklarını görelim.



YORUM:
Otel zaten çok eskiydi, 5 yıldızlı bir otel için yemekler hmmm ( eh işte) 
Kahve unutulmalı, otelde sadece sadece toz kahve var! , 
Çarşamba günü sinemasında perşembe gününün filmi gösterildi!

Personel ağır hareket ediyordu çünkü ağır yük altında çalışıyorlar. 
Otelde sadece Batı Asya erkekleri vardı.
Genel olarak, hiç tavsiye edilmez. 
Yemek saati hariç snack restoran yada meyve yoktu. 
Çarşaflar ve havlular eskiydi üzerinde lekeler vardı.
Asla bir daha bu otele gelmem.

GERÇEKLER;
Tesis çok yeni ve 2. sezon müşterilerini ağırlıyor. açılalı 1.5 sene olmuş.
Yemek kalitesini bilemiyoruz ancak diğer yorumlara baktığımızda başarılı bir mutfak sonucu çıkıyor ortaya. 24 saat boyunca ücretsiz Türk kahvesi servisi var.
Günde 3 seans sinema filmi oynuyor, tatilde bunu kafaya takacak kadar kafayı yemiş olmak ayrı bi konu.
Otelde sadece Batı Asya erkekleri varmış. Otelin zaten bir aile, bir çocuk oteli olduğu açıkça belli ve yazılı olarak ön plana çıkartılmış.
Yemek saati hariç yiyecek bir şey bulamamış hanımefendi. Otel 24 saat boyunca  yiyecek içecek imkanı sunmuş ve acentelerde bu yazılar görülüyor.
1.5 senelik otelin çarşaf ve havluları ne kadar eski olabilir, bunuda size bırakıyorum.



Hello Tatil Cevabımız şöyle;

1.5 senelik bir oteli eski bulduğunuz için her sene oteli yenilemeye karar verdik. Böylelikle inşaat sektörüne geçmiş olacağız. Sizde artık geldiğinizde inşaat yetişmez ise şantiyede kalırsınız. Söz sizin için birde cezve ile günlük 5 paket Türk kahvesi ayarlayacağız. Servisiniz Batı Asya erkekleri tarafından değil, Kuzey Afrikalı erkekler tarafından yapılacak. Yeter ki siz ne olur hep gelin. 24 saat yiyecek içecek servisimizin yetersiz olduğuna karar verdik ve günde 36 saate çıkarttık. Çarşaf konusu hiç sorun değil, hesapladık ve ödediğiniz ücret bir ipek çarşaf fiyatına denk geliyor.
Başka bir arzunuz...

Komik Otel Yorumları

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen Türk vatandaşı birisinin kaldığı otel hakkındaki yorumu. Tabikide oteller bu tür yorumlara nezaket gereği kibar cevaplar veriyorlar. Peki nezaket kurallarına uymadan cevap verilse ne yazmak gerekirdi. İşte Yorum ve yoruma cevap.

YORUM:
Otel fena değildi.  Personel görev yerinde bulunmuyordu,  örneğin animasyon ne yazık ki Almanca bilmiyordu.  Akşam programı şimdiye kadar gördüğüm en kötü programdı. Çocuk eğlencesi sadece akşam 20 dakika sürdü. Yemekler her akşam 5 yıldızlı bir otel için çok azdı ve her akşam aynıydı. Odamızdaki aynalar bile 12 gün boyunca hiç temizlenmemiş. Otel misafirlerinin yüzde 95'i Arap’tı ve çok yüksek sesle konuşuyorlardı, terbiye görmeleri gerekiyor. Bizim 2 yaşındaki kızımız bile sessiz olması gerektiğini biliyor.  Plajdan çok uzak… Şehir merkezi otobüsle neredeyse bir saat sürüyor. Otel bizden aldığı para ile utanç duymalı.



CEVAP:
Saygı değer kendini bulutların üzerinde gören kardeşim. Biz otelimizde bulunan 1500 kişiye hizmet için yetişirken siz sayın padişahımızı unuttuğumuz için üzgünüz. Sen bu otelde bir Türk olarak kaldıysan, Almancadan sanane, bırakta bu yorumu Almanlar yapsın. Şubat ayının ortasında senin geleceğini bilseydik, senin için özel yaz programları düzenlerdik. Ödediğin 4 de 1 fiyata rağmen. Otelin  95% i Arap demişsin ya, buradaki sorunu anlayamadık. Sana otelde Arap yokmu dedik, %95 teşhisi neye göre yaptın brovo yani. Matematik dahisi olmak böyle bişey olsa gerek. Kızının terbiyesini ayrıca tebrik ederiz, çikolatalı ellerini aynalara sürmemesinide öğretin lütfen. Rezervasyon yaparken otelin konumuna falan baksaydın keşke, orada mesafeler yazıyordu, sen o sırada nereye bakıyordun kimbilir. Madem hoşuna gitmedi otelde kalmak zorunda değildin. 12 Gün yedin içtin şimdi çamur at git. Yok yemekler şöyle, bu böyle falan. Almanya'ya dönmüşsün sanırım, şimdi patatese devam edersin 1 sene boyunca. Hadi canım hadi... hadi...başka otele.




2018 Resmi Tatil Günleri



TATİL GÜNÜNÜN İSMİ
SÜRE
AY
GÜN
YILBAŞI
1. GÜN
01 OCAK 2018
PAZARTESİ
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
1 GÜN
23 NİSAN 2018
PAZARTESİ
EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ*
1 GÜN
01 MAYIS 2018
SALI
ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
1 GÜN
19 MAYIS  2018
CUMARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI AREFESi
1/2 GÜN
14 HAZİRAN  2018
PERŞEMBE
RAMAZAN BAYRAMI
1. GÜN
15 HAZİRAN 2018
CUMA
RAMAZAN BAYRAMI
2. GÜN
16 HAZİRAN  2018
CUMARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI
3. GÜN
17 HAZİRAN  2018
PAZAR
15 Temmuz Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü
1. GÜN
15 TEMMUZ 2018
PAZAR
KURBAN BAYRAMI AREFESi
1/2 GÜN
20 AĞUSTOS 2018
PAZARTESİ
KURBAN BAYRAMI
1. GÜN
21 AĞUSTOS  2018
SALI
KURBAN BAYRAMI
2. GÜN
22 AĞUSTOS  2018
ÇARŞAMBA
KURBAN BAYRAMI
3. GÜN
23 AĞUSTOS  2018
PERŞEMBE
KURBAN BAYRAMI
4. GÜN
24 AĞUSTOS  2018
CUMA
ZAFER BAYRAMI
1 GÜN
30 AĞUSTOS 2018
PERŞEMBE
CUMHURİYET BAYRAMI
1,5 GÜN
28 EKİM  2018
29 EKİM 2018
PAZAR
PAZARTESİ

Yunak Evleri Kapadokya

Yunak Evleri Cappadocia


Ürgüp Kapadokya
Türkiye

Kapadokya şüphesiz dünyanın en ilginç destinasyonları arasında bulunuyor ve dünyada görülmesi gereken yerler listesinde yerini sürekli koruyor.
Dünyanın birçok ülkesinden misafirler ağırlayan Yunak Evleri Cappadocia, Kapadokya’nın peri bacalarından oluşan Ürgüp kasabasının, yamaçtaki kayalarına oyulmuş 5. Ve 6. Yüzyıldan kalma 7 kaya ev, 40 kaya oda ve 19. Yüzyıldan kalma Rum konağından oluşuyor.


Dünya basınında The Independent, Daily News, The New York Times, gibi birçok farklı gazete, dergi ve televizyon kanallarına haber olan Yunak Evleri Cappadocia, bir Otel işletmesi olmasının yanı sıra, mimarisi, dekorasyonu ve yemekleri ile de kendinden söz ettiriyor.


“Yunak” kelimesinin kökeni, eskiden evlerinde su bulunmayan kadınların çamaşırlarını yıkamak ve temizlik yapmak için mahalle meydanlarındaki çeşmelerde toplandıkları zamana uzanıyor. Bu çeşmeler yani yunaklar o dönemde sosyal hayatın önemli bir parçasıydı. Otele dönüştürülürken bu mağara odalar yerel dokudan uzaklaşmadan ve her biri kendine özgü bir tarzla dekore edilmiş. Dekorasyonda ise el işi perdeler, yatak kenarları, örtüler,  eski sandıklar, antika komodinler, eski pirinç ferforje karyolalar, işlemeli çerçeveler, antika lambalar ve eski Türk halıları kullanılmış.


Kapadokya’da birçok farklı turlara katılabilirsiniz. Günlük turlarınızı organize etmek için resepsiyona gitmeniz yeterli olacak, buradan hem bilgi alabilir hem rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Ayrıca konuklar için özgün, kişiye özel ve grup turları da organize ediliyor. Katılabileceğiniz bazı turlar arasında, Balon uçuşları, Trekking, Bisiklet, Atla gezinti, Derviş gösterisi yer alıyor.

Nevşehir’e hava yolları ile gelecekseniz, otel ile irtibata geçmeniz uygun olur. Otelin ücretsiz transferlerinden yararlanma şansınız olabiliyor. Şu sıralar bu otelde konaklamayı düşünüyorsanız, iki kişilik suit oda için 735 TL klasik oda için ise 521TL ödemeniz gerekecek.

BU HOTEL HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALIN, FİYATLARI GÖRÜN.

Karostas Cietums Letonya

SIRADIŞI VE İLGİNÇ OTELLER
Karostas Cietums
Letonya
Karostas Cietums Hotel  1890’lı yılların sonunda bir hapishane olarak inşa edilmiş ve Sovyetler birliği döneminde son derece stratejik bir konuma sahipmiş. Hiçbir mahkumun firar etmeyi başaramadığı hapishane 1997 yılına kadar askerlerin kontrolünde kalmış. Hapishanenin tarihini, stratejik önemini ve hikayelerini anlatmak için bir çok tarih kitabını karıştırmak gerekiyor.

Karostas Cietums Hotel açıldığı günden bu yana misafirlerinin yaşamlarına hapishane dönemindeki gibi baskı yaparak ve özgür iradelerini kırarak birer gerçek mahkum gibi davranıyor. Otele girişinizde önünüze bir sözleşme geliyor, bu sözleşmeyi kabul etmeden maalesef otelde konaklamanıza izin verilmiyor. Alacağınız hizmet hakkında kesin bir bilgiye ulaşamıyorsunuz ancak kahvaltı, sert bir yatak, ince bir battaniye konsept içersinde bulunuyor. 20’nin üzerinde hücresi ( odası) bulunan tesis 1 Mayıs ila 30 Eylül tarihleri arasında hizmet veriyor. Fazla karamsarlığa gerek yok, odanızda minibar, sınırlı oda servisi, tesis içerisinde Bar, spor salonu ve eğlence aktiviteleri bulunuyor. Sovyet dönemine ait özel menülerden de faydalanabilirsiniz.

Tesis aynı zamanda Avrupa’nın tek turistlere açık olan askeriye hapishanesi olma özelliğine sahip. Hapishanenin bir kısmı müzeye çevrilmiş ve belirli saatlerde rehber eşliğinde müzeyi gezip, mahkumların yaşamları hakkında bilgiler alabiliyorsunuz.

Eğlenceler arasında “Sovyetler Birliğinden Kaçış, hapishanden Kaçış” gibi aktiviteler düzenlenmiş. Grup halinde hareket edilip arkada kimseyi bırakmadan sonuca ulaşmanız gerekiyor. Son derece eğlenceli görünen bu aktiviteleri yaşamak için Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bu oteli ziyaret eden gruplar var. Her aktivite burada ücretli olarak sunuluyor. Aktivitelerin fiyatı 4€ ila 12€ arasında değişiyor. Bu otelde konaklamayı düşünüyorsanız önceden rezervasyon şartı var. Grup halinde konaklamalar için ise en az 1 ay öncesinden irtibat kurmanız gerekmekte. Bu ilginç otelde bende konaklamalıyım diye düşünüyorsanız, gecelik yaklaşık kişi başı 17 € ödemeniz gerekmekte. Tüm öğünleri ve aktiviteleri dahil ettiğinizde ise yaklaşık 50 € yeterli olacaktır.

DAHA FAZLA BİLGİ, RESİM VE FİYATLAR İÇİN ŞİMDİ ARAYIN.