25 Mart 2018 Pazar

Hans Brinker Budget Hotel

SIRADIŞI VE İLGİNÇ OTELLER
Hans Brinker Budget Hotel 
Amsterdam, Hollanda

Dünyanın en kötü oteline hoş geldiniz, Hans Brinker hostel’in sloganı böyle. Evet, yanlış okumadınız, hatta işletme dünyanın en kötü otelleri sıralamasında birinci sırada kalabilmek için ekstra kötü şartlar sunuyor. Peki bunu bir otel işletmesi neden isteyebilir ki?
Hikayenin başlangıcı şöyle; Hans Brinker hostel’in misafirleri sürekli iyi hizmet alamamaktan şikayetçi oluyorlar. İlk başlarda bu şikayetleri ciddiye alıp düzeltmeler yoluna giden otel işletmesi, alınan her önlemin ek maliyetlerini karşılamada zorlanıyor. Düzeltmeler yapılmış olmasına rağmen şikayetlerin bir sonu gelmediği gibi, bu durum otelin karlılığınıda etkiliyor.  otel sahibi önceleri işletmeyi kapatmayı düşünsede, bunun yapılabilecek en kolay eylem olduğunu düşünüyor.

Şikayetlerden bunalan işletme sahibi, konuyu sanat yönetmeni olan arkadaşınla paylaşıyor. İşletme sahibinin istediği, otel’in lüx bir otel değil, ucuz ve ekonomik alternatifler sunan bir otel olduğunun anlaşılmasıydı. Burada amaçlanan beklentileri minimize edip şikayetleri en aza indirmekti. Bir çok marka için reklam kampanyaları hazırlamış olan arkadaşının çözüm önerisi çok basitti “Dürüstlük”.
Kampanyanın fikri ise şu şekilde ortaya çıkıyor; “Hans Brinker Budget Hotel size, bir otelden istemeyeceğiniz her şeyi sunuyor… Hem de fazlasıyla”
Son derece zekice yapılmış olan reklam kampanyası gerçekten işe yarıyor ve toplamda 650 yatağı bulanan hostel doluluk oranını kısa sürede %40 lardan %90 lara çıkarmayı başarıyor. Misafirlerin şikayet etmek için hiçbir sebebi olmaması ise diğer bir başarı oluyor. Yürütülen reklam kampanyasının görselleri sizlere bu oteli çok daha iyi anlatacak.


BU OTEL HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ, RESİM VE FİYATLARI GÖRÜN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder