25 Mart 2018 Pazar

Yunak Evleri Kapadokya

Yunak Evleri Cappadocia


Ürgüp Kapadokya
Türkiye

Kapadokya şüphesiz dünyanın en ilginç destinasyonları arasında bulunuyor ve dünyada görülmesi gereken yerler listesinde yerini sürekli koruyor.
Dünyanın birçok ülkesinden misafirler ağırlayan Yunak Evleri Cappadocia, Kapadokya’nın peri bacalarından oluşan Ürgüp kasabasının, yamaçtaki kayalarına oyulmuş 5. Ve 6. Yüzyıldan kalma 7 kaya ev, 40 kaya oda ve 19. Yüzyıldan kalma Rum konağından oluşuyor.


Dünya basınında The Independent, Daily News, The New York Times, gibi birçok farklı gazete, dergi ve televizyon kanallarına haber olan Yunak Evleri Cappadocia, bir Otel işletmesi olmasının yanı sıra, mimarisi, dekorasyonu ve yemekleri ile de kendinden söz ettiriyor.


“Yunak” kelimesinin kökeni, eskiden evlerinde su bulunmayan kadınların çamaşırlarını yıkamak ve temizlik yapmak için mahalle meydanlarındaki çeşmelerde toplandıkları zamana uzanıyor. Bu çeşmeler yani yunaklar o dönemde sosyal hayatın önemli bir parçasıydı. Otele dönüştürülürken bu mağara odalar yerel dokudan uzaklaşmadan ve her biri kendine özgü bir tarzla dekore edilmiş. Dekorasyonda ise el işi perdeler, yatak kenarları, örtüler,  eski sandıklar, antika komodinler, eski pirinç ferforje karyolalar, işlemeli çerçeveler, antika lambalar ve eski Türk halıları kullanılmış.


Kapadokya’da birçok farklı turlara katılabilirsiniz. Günlük turlarınızı organize etmek için resepsiyona gitmeniz yeterli olacak, buradan hem bilgi alabilir hem rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Ayrıca konuklar için özgün, kişiye özel ve grup turları da organize ediliyor. Katılabileceğiniz bazı turlar arasında, Balon uçuşları, Trekking, Bisiklet, Atla gezinti, Derviş gösterisi yer alıyor.

Nevşehir’e hava yolları ile gelecekseniz, otel ile irtibata geçmeniz uygun olur. Otelin ücretsiz transferlerinden yararlanma şansınız olabiliyor. Şu sıralar bu otelde konaklamayı düşünüyorsanız, iki kişilik suit oda için 735 TL klasik oda için ise 521TL ödemeniz gerekecek.

BU HOTEL HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALIN, FİYATLARI GÖRÜN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder