25 Mart 2018 Pazar

Kakslauttanen Igloo Village FİNLANDİYA

Sıra Dışı ve İlginç Oteller

Kakslauttanen Igloo Village

FİNLANDİYA

Kakslauttanen Igloo Village, Fin Laponyası’nın Saariselkä Fell bölgesinde bulunuyor. Tatil yapmak için benzersiz deneyimleri yaşayabileceğiniz ilginç bir tesis. Bu tesisi “İlginç ve Sıra Dışı Oteller” listemize almamızın sebebi, Termal camdan yapılmış İglo evlerinde bir tatil deneyimi sunuyor ve dünyanın en büyük duman saunasına sahip olması.


 Geniş bir alana sahip olan tesisin oda sayısı 83, istediğiniz oda tipine rezervasyon yapmak çok kolay olmuyor. “Kelo Cam İglo” ve “Büyük Kır Evi” oda tipleri için 3 ay öncesinden rezervasyon yapmanız gerekebilir.
2 kişi 18 m2 lik bir iglo evinde mütevazı bir tatil yapmayı düşünüyorsanız, gecelik yaklaşık 500 USD ödemeniz gerekiyor. 52 m2 lik bir ahşap kır evine bağlantılı bir iglo evinde konaklamayı düşünürseniz gecelik 1000 USD gözden çıkarmanız gerekiyor. Kır evlerinde kendi mutfağınızda yemek pişirme imkanı bulunmakta, ancak tatilde yemekle uğraşamam diyorsanız en yakın restoran 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Toplam 4 restoranı bulunan tesiste en ilginç olan restoran ise duman saunasının içersinde bulunan Savusauna” restoran olsa gerek. Aç kalmak istemiyorsanız,  Restoranlara önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor, aksi takdirde yiyecek bir şey bulamayabilirsiniz. Öğle yemeği siparişleriniz paket içersinde getiriliyor.

Hafta sonu yada saat 18:00 den sonra tesise giriş yaptığınızda resepsiyon görevlisi bulamaya bilirsiniz. Saat 18:00 den sonra giriş yapacaksanız bunu daha önceden bildirmeniz isteniyor. Hafta sonları tesise girerseniz resepsiyonda sizin adınıza bırakılmış bir zarf içersinde oda anahtarınız ve İglonuza nasıl gideceğinizi gösteren bir harita olabilir. Haritaya bakarak 15 – 20 dakika patika yollardan yürümek durumunda kalacaksınız.
Tatil boyuca ihtiyac duyabileceğiniz eşyalarınızı iyi belirleyip yanınızda götürmeniz yararlı olacaktır. En yakın market 10km detaylı alışveriş listesi için ise 41 km uzaklıkta bulunan marketlere gitmek zorunda kalabilirsiniz.
Katılabileceğiniz günlük turlardan bazıları ise; Buz üzerinde Balık tutma, Kayak, Hiking, Bisiklet turları, Binicilik gibi hizmetlerden  faydalanabilirsiniz.

28 derece sıcaklıktaki iglo evinizin üzerine düşen kar tanelerini yattığınız yerden seyretmek istiyorsanız bu Otel tam size göre.

BU ÇEVREDEKİ OTELLERİ İNCELEYİN, GÜNCEL FİYATLARA BAKIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder