25 Mart 2018 Pazar

Komik Otel Yorumları

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen Türk vatandaşı birisinin kaldığı otel hakkındaki yorumu. Tabikide oteller bu tür yorumlara nezaket gereği kibar cevaplar veriyorlar. Peki nezaket kurallarına uymadan cevap verilse ne yazmak gerekirdi. İşte Yorum ve yoruma cevap.

YORUM:
Otel fena değildi.  Personel görev yerinde bulunmuyordu,  örneğin animasyon ne yazık ki Almanca bilmiyordu.  Akşam programı şimdiye kadar gördüğüm en kötü programdı. Çocuk eğlencesi sadece akşam 20 dakika sürdü. Yemekler her akşam 5 yıldızlı bir otel için çok azdı ve her akşam aynıydı. Odamızdaki aynalar bile 12 gün boyunca hiç temizlenmemiş. Otel misafirlerinin yüzde 95'i Arap’tı ve çok yüksek sesle konuşuyorlardı, terbiye görmeleri gerekiyor. Bizim 2 yaşındaki kızımız bile sessiz olması gerektiğini biliyor.  Plajdan çok uzak… Şehir merkezi otobüsle neredeyse bir saat sürüyor. Otel bizden aldığı para ile utanç duymalı.



CEVAP:
Saygı değer kendini bulutların üzerinde gören kardeşim. Biz otelimizde bulunan 1500 kişiye hizmet için yetişirken siz sayın padişahımızı unuttuğumuz için üzgünüz. Sen bu otelde bir Türk olarak kaldıysan, Almancadan sanane, bırakta bu yorumu Almanlar yapsın. Şubat ayının ortasında senin geleceğini bilseydik, senin için özel yaz programları düzenlerdik. Ödediğin 4 de 1 fiyata rağmen. Otelin  95% i Arap demişsin ya, buradaki sorunu anlayamadık. Sana otelde Arap yokmu dedik, %95 teşhisi neye göre yaptın brovo yani. Matematik dahisi olmak böyle bişey olsa gerek. Kızının terbiyesini ayrıca tebrik ederiz, çikolatalı ellerini aynalara sürmemesinide öğretin lütfen. Rezervasyon yaparken otelin konumuna falan baksaydın keşke, orada mesafeler yazıyordu, sen o sırada nereye bakıyordun kimbilir. Madem hoşuna gitmedi otelde kalmak zorunda değildin. 12 Gün yedin içtin şimdi çamur at git. Yok yemekler şöyle, bu böyle falan. Almanya'ya dönmüşsün sanırım, şimdi patatese devam edersin 1 sene boyunca. Hadi canım hadi... hadi...başka otele.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder